Foto op hout

Tegenwoordig kun je je foto’s bijna overal op laten afdrukken. Van aluminium tot canvas en van plexiglas tot mok of muismat. Een nieuwe trend is het afdrukken van je foto’s op hout. Ik kreeg de mogelijkheid om dit te testen en te reviewen dus lees snel verder voor mijn oordeel en foto’s van mijn afdruk op hout.
Mijn afdruk is gemaakt bij http://www.FotoOpHout.nl, een dochteronderneming van https://canvascompany.nl.

De afdruk van mijn foto van Deventer bij nacht (met de bewegende lichten van het ‘spookpontje’) is prachtig geworden! Ik was erg benieuwd of deze wel goed zichtbaar zou zijn op hout en hoe de kleuren over zouden komen. De foto is nog steeds scherp en gedetailleerd en de kleuren zijn prachtig. Het hout geeft een speciaal effect aan de foto.
De planken zijn netjes afgewerkt en splinteren niet. Aan de achterkant zitten ze vast met 2 plankjes waar ook de bevestiging voor aan de muur aan zit. De kwaliteit en stevigheid van het geheel is dus goed!
De afdruk werd snel (binnen een week) geleverd in een grote kartonnen verpakking. Om de afdruk zat een dikke laag bubbeltjesplastic gewikkeld waardoor hij zeker niet beschadigd konden raken tijdens transport.
Ook een pluspunt: http://www.FotoOpHout.nl gebruikt alleen duurzaam hout met het FSC of PEFC keurmerk.

Hoe werkt het?
De eerste keuze die je kunt maken is de keuze in hout. Er zijn verschillende soorten hout: Vurenhout (meest standaard), steigerhout, Larikshout (ook voor gebruik buiten) en Multiplex (goedkoopste optie). Mijn foto’s zijn afgedrukt op vurenhout. Je hebt de keuze om de planken horizontaal of verticaal te laten lopen. Kies je voor Multiplex? Dan heb je geen planken maar een afdruk uit 1 stuk.

De volgende keuze die je hebt is of je de print met of zonder white wash wilt laten printen. Dit is met name mooi bij het afdrukken van gezichten, de kleuren komen er dan beter uit. Mijn foto is zonder white wash geprint omdat van mij de noesten van het hout er in dit geval een beetje doorheen mogen komen en omdat ik het zwart zo donker mogelijk wilde houden.

Mijn afdruk is 60 x 40 cm, een mooi compact formaat. Ik denk dat ik zelf een volgende keer een wat groter formaat neem, maar dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe en waar je de afdruk wilt ophangen.
Een optionele keuze is die voor een bewerking. Je kunt bijvoorbeeld je foto zwart/wit laten omzetten of rode ogen weg laten halen.

Ik raad https://canvascompany.nl zeer aan. De service is goed, het resultaat ziet er perfect uit. Bestellen is eenvoudig en het product wordt snel geleverd.

Advertentie
%d bloggers liken dit: