foto op forex

Tegenwoordig kun je je foto’s bijna overal op laten afdrukken. Van hout tot plexiglas en van barbecueschort tot iPhonehoesje. Een trend is het afdrukken van je foto’s op forex, dit materiaal is mijn persoonlijke favoriet. Forex is een geschuimde kunststofplaat die heel erg licht is. Toch is het zeer voordelig en stevig materiaal dat een lange levensduur kent. Een foto op forex wordt ook wel een foto op foam (hardschuim plaat /foamboard) of foto op pvc of kunststof genoemd.

Ik kreeg de mogelijkheid om dit te testen en te reviewen dus lees snel verder voor mijn oordeel en foto’s van mijn afdruk op forex.

Mijn afdruk is gemaakt bij fotoophout.nl , een dochteronderneming van Canvas Company Forex was niet nieuw voor mij, ik heb bij dezelfde leverancier al eerder afdrukken op dit materiaal laten maken en steeds vond ik het resultaat geweldig. Mijn foto’s van IJsland, die afgelopen jaar in Deventer Schouwburg hebben gehangen en nu bij mij thuis aan de muur, zijn ook bij deze firma afgedrukt op Forex.

Ik heb deze keer gekozen voor een collage van 16 foto’s met als thema ‘ moderne symbolen’ een reeks gekke zoekplaatjes met uitvergrote symbolen op gebruiksvoorwerpen, in interactie met miniatuurpoppetjes. Deze collage ga ik gebruiken in een expositie op Open Monumentendag 2016, samen met mijn collegafotografen van de PDF, Projectgroep Deventer Fotografen.

IMG_0701

Door de witte ondergrond die niet refelecteert en geen spiegeling geeft is de kleur erg mooi. De kleurechtheid is ontzettend goed door de witheid van het materiaal. Dit is te vergelijken met fotopapier. De afdruk wordt gemaakt in zijdeglans op Forex van 10 mm dik en wordt afgemaakt met een waterbestendige coating. Het formaat dat ik heb gekozen was 80×80 cm.

Het was erg eenvoudig om de foto via de website te bestellen. Hij werd supersnel verwerkt en binnen 5 dagen thuis afgeleverd in een kartonnen verpakking, gewikkeld in een dikke laag bubbeltjesplastic waardoor hij niet beschadigd kon raken tijdens het transport. Het resultaat is erg mooi. Het materiaal is licht en toch heel stevig. Het forex geeft de afdruk een heldere en prachtige matte uitstraling. Er is een ophangsysteem bij geleverd. De prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed, forex is een zeer betaalbaar materiaal en kan tot op groot formaat worden geleverd.

Ik raad de Canvascompany zeer aan. De service is goed, het resultaat ziet er perfect uit. Bestellen is eenvoudig en het product wordt snel geleverd.

Advertentie
%d bloggers liken dit: